Yvette Loeve

Pak't aan

Over mij

Hai allemaal, Mijn naam is Yvette. Ik ben 28 jaar en woon samen met mijn vriend Teun en onze twee poezen, Kiewie en Lotus, in Helmond. Mijn droom is om klimaatneutraal te wonen en (bijna) volledig zelfvoorzienend te leven.

In 2021 ben ik in aanraking gekomen met de afval-wereld. Alles wat te maken heeft met huishoudelijk afval staat bij mij op de agenda als Afvalcoach. Naast dit werk ben ik nu ook al een aantal jaren bezig als professional organizer. Duurzaamheid kwam in mijn werk en mijn dagelijkse leven steeds meer naar boven drijven. Het leek mij een heel mooi idee om duurzaamheid en opruimen te combineren in mijn bedrijf. Dat is precies wat ik nu doe!

Het lukt niet om van de ene op de andere dag duurzaam te gaan leven. Je moet onderzoeken wat je nu doet en waar je stappen in kunt zetten. Zelf ben ik gestart met kleine dingen, zoals andere huishoudelijke producten, verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen. Ook ben ik mijn afval zo goed mogelijk gaan scheiden en is het een sport geworden om zo min mogelijk afval in huis te halen. Zero waste leven noem je dat. Deze veranderingen kunnen enorm veel opleveren voor de aarde én je portemonnee.

Wanneer je de onderwerpen duurzaam en je spullen naast elkaar zet kan je dit onderverdelen in drie categorieën. Voor je een aankoop doet, het hebben en onderhouden van jouw spullen en het verantwoord opruimen, recyclen of doneren van deze spullen. Kort samengevat hebben we het dus over voor, tijdens en na. Hierbij ga ik met Pak’t Aan de focus leggen op vóór het kopen.

Contact

Bel of app

+31 6 333 456 65

Mail

info@pakt-aan.nl

KristieRaaijmakersLR-web-061van137